ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

Het Beste Zorgidee 2013: Mitella-T-shirt

De scholieren Nienke Spaan en Christi Kuiper hebben met hun Mitella-T-shirt volgens het publiek Het Beste Zorgidee van 2013. Het T-shirt met afritsbare mitella biedt meer draagcomfort dan een gewone mitella. De ONVZ Vakprijs ging naar Tjarko Rookmaker.

ONVZ ontving  533 ideeën, waarvan een jury er vijf nomineerde. Gedurende twee weken kon Nederland stemmen op een van de vijf genomineerden. Er werd maar liefst 7324 keer gestemd.

De uitslag:
1) Het Mitella-T-shirt (1761 stemmen)
2) De online intake (1730)
3) Het doktersconsult per e-mail ontvangen (1554)
4) Zorgdiensten verlenen waarmee je credits verdient om je studieschuld te verminderen (1377)
5) Gekleurde polsbandjes bij ziekenhuisopname (902)

ONVZ Vakprijs
Tjarko Rookmaker, bedrijfsadviseur e-business, ontwikkelde een systeem waarbij ex-studenten hun studieschuld kunnen aflossen door sociale zorgdiensten te leveren. Dit initiatief van Rookmaker is tijdens de uitreiking van de award voor Het Beste Zorgidee beloond met de ONVZ Vakprijs. Volgens ONVZ combineert het idee verschillende maatschappelijke problemen, en biedt het een hele realistische en uitvoerbare oplossing.

Bekijk de genomineerden van 2013

Bekijk de finale van 2013

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding