ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

Het Beste Zorgidee 2012: specialist op huisbezoek

Arts-apotheker Philip Boerebach wint Het Beste Zorgidee 2012. Zijn idee om specialisten huisbezoeken te laten afleggen aan bedlegerige patiënten was volgens vele stemmers op deze website en de jury het beste.

In 2012 nomineerde de jury uit bijna 400 inzendingen zes ideeën. Ruim 1500 mensen brachten vervolgens via deze website hun stem uit op het idee dat volgens hen zou moeten winnen; de jury nam het aantal stemmen mee in haar eindoordeel. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 29 oktober in Houten kwam de inzending van Philip Boerebach als winnaar uit de bus. Hij won daarmee de hoofdprijs van 10.000 euro.

Philip vindt dat specialisten als cardiologen, reumatologen en internisten net als huisartsen ook bezoeken aan bedlegerige patiënten thuis kunnen afleggen. Dit in plaats van patiënten per ambulance naar de specialist te vervoeren. Dankzij technologische ontwikkelingen is dat mogelijk. Waar scanapparaten voor echografieën bijvoorbeeld vroeger erg groot waren, zijn nu apparaten met dezelfde functies in kofferformaat op de markt.

Bekijk het winnende idee van Philip.

De stemverdeling
Het publiek kon via de website van Het Beste Zorgidee stemmen. Via Twitter en via Facebook verspreidden wij de ideeën van de genomineerden en riepen we mensen regelmatig op hun stem uit te brengen. Er is in totaal 1530 keer gestemd.

1 Philip Boerebach: 351 stemmen
2 Louise Kamphorst: 343 stemmen
3 Diny Kiesenberg en Marieke Fennema: 240 stemmen
4 Elly Van Santen: 234 stemmen
5 Harry Jan Keizer: 207 stemmen
6 Jan van Oirschot: 155 stemmen

Bekijk nogmaals alle genomineerde ideeën.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding