ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

Het Beste Zorgidee 2016: Yoho-app

De Yoho-app van Karin Groeneveld is verkozen tot Het Beste Zorgidee van 2016. De 47-jarige huisarts uit Lemmer ontving de prijs van 10 duizend euro woensdag uit handen van jurylid Pieter van den Hoogenband.

De app koppelt hulpbehoevende senioren aan jongeren die een bijbaantje zoeken. Groeneveld kwam op het idee door haar drie tienerdochters.

De Yoho-app blaast het ouderwetse heitje voor een karweitje nieuw leven in, stelt juryvoorzitter Louise Gunning. “Als huisarts ziet Karin Groeneveld dat steeds meer senioren te maken hebben met eenzaamheid. Het mooie van dit idee is dat het uit een plattelandsgemeente komt waar de bijbaantjes voor jongeren, anders dan in de grote steden, niet voor het oprapen liggen. De Yoho-app brengt die twee groepen samen.”

Groeneveld werd op het idee gebracht door haar dochters van 11, 13 en 15. “Veel tieners zoeken een bijbaan en willen tegen betaling van het minimumloon, dat ze ook in een supermarkt zouden krijgen, met alle plezier ouderen helpen. Jongeren kunnen boodschappen doen en grasmaaien, maar ook een wandeling maken en uitleggen hoe een iPhone werkt.”

400 ideeën, 3.000 keer gestemd

De finale van de negende editie werd gepresenteerd door Elsemieke Havenga. De jury van de zorginnovatiewedstrijd koos de vijf finalisten uit bijna vierhonderd inzendingen, waarna het Nederlandse publiek kon stemmen. Afgelopen weken werden er ruim 3.000 stemmen uitgebracht. Andere genomineerden waren:

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding