ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

Genomineerden 2016

Honderden consumenten, patiënten en zorgverleners bogen zich afgelopen tijd over de vraag: hoe kunnen wij de zorg in Nederland beter maken? De vijf beste ideeën zijn door een vakjury geselecteerd en nu is het aan jou! Wat wordt dit jaar Het Beste Zorgidee van Nederland en wie gaat er naar huis met een startkapitaal van maar liefst 10.000 euro om zijn of haar idee in de praktijk te brengen? Stemmen kan t/m 6 november.

de Yoho-app voor bijbaantjes

Karin Groeneveld Huisarts

Een tekort aan mantelzorgers en jongeren die geen bijbaan kunnen vinden. Met die constatering ontstond bij Karin Groeneveld uit Lemmer het idee voor de Yoho-app.

► Bekijk video

Gekleurde doseerzakjes voor medicijnen

Claudia Muntenaar Wijkverpleegkundige

Claudia Muntenaar werkt al haar hele leven in de zorg. Zij merkt dat patiënten die de zogenoemde baxterrol gebruiken, een doseerzakje voor medicijnen, toch tegen veel problemen aanlopen. Kleuren zouden een uitkomst kunnen bieden.

► Bekijk video

Een verzorgingshuis gerund door studenten

Tara en Jouri Schoemaker Ondernemers

Broer en zus Jouri en Tara Schoemaker zijn twintigers die zich bekommeren om het lot van de groeiende groep ouderen in Nederland. Zij zien een verzorgingshuis voor zich dat wordt gerund door studenten.

► Bekijk video

De omgedraaide rolstoel

Hanneke Mouws Mantelzorger

Voor mensen met dementie kan een kleine wandeling al een enorme opgave zijn. Hanneke Mouws (69) uit Gorinchem bedacht een aanpassing voor rolstoelen zodat deze groep zich onderweg veel beter op z’n gemak voelt.

► Bekijk video

de Hyper-alarm detector voor diabetespatiënten

Marco Haverlag Systeemarchitect

Het was even slikken toen Marco Haverlag uit Mierlo hoorde dat zijn zesjarige zoontje diabetes heeft. Een insulinepompje bleek een uitkomst, maar het alarmsignaal wordt niet altijd gehoord. Haverlag bedacht de Hyper-alarm detector.

► Bekijk video

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding