ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

4 oktober

Inschrijving Het Beste Zorgidee gesloten

Met ruim 400 ideeën is de inschrijving voor Het Beste Zorgidee gesloten. Heel Nederland kon tot 28 september ideeën insturen die de zorg beter, efficiëntere en patiëntvriendelijker maken.

Deze week gaat de jury gaat in conclaaf om de vijf beste zorgideeën te selecteren. Het is vervolgens aan het Nederlandse publiek om de winnaar te kiezen. Heel Nederland kan vanaf maandag 24 oktober zijn of haar stem uitbrengen.

Op woensdag 9 november wordt bekendgemaakt wie de zorginnovatiewedstrijd wint. De winnaar krijgt een startkapitaal van tienduizend euro om zijn of haar idee te realiseren.

Winnaar 2015

Vorig jaar won Nel Wagner met haar idee voor het Thuiskomertje. Tijdens de dagelijkse bezoekjes aan het verpleeghuis waar haar zus woonde, zag Wagner tegen welke problemen mensen met dementie aanlopen.

“Alle deuren lijken op elkaar”, vertelt de mantelzorger. “En kamernummers bieden absoluut geen uitkomst. Mensen met dementie kunnen zich heel slecht oriënteren.” Zo kwam de mantelzorger op het idee om een speciaal polsbandje te ontwikkelen. “In het Thuiskomertje zit een chip die een favoriet stuk muziek laat horen op het moment dat een patiënt zijn of haar eigen deur nadert.”

De zorginnovatiewedstrijd wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd en is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding