ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

13 november

Finale Het Beste Zorgidee 2015 – Samenvatting

De finale van het Beste Zorgidee van 2015 vond op 11 november plaats in het Krant Café van De Telegraaf, onder leiding van Elsemieke Havenga.

Het Thuiskomertje van Nel Wagner is verkozen tot Het Beste Zorgidee van 2015. De 68-jarige mantelzorger uit Oegstgeest kreeg de prijs woensdag overhandigd door jurylid Pieter van den Hoogenband. Wagner bezoekt dagelijks haar zus in een verpleeghuis en ziet dat patiënten met dementie grote moeite hebben hun kamer terug te vinden. Het Thuiskomertje is een polsbandje dat een bekend muziekje afspeelt wanneer een patiënt zijn of haar voordeur nadert.

Het idee van Helena Schuengel werd bij de finale in Amsterdam onderscheiden met de ONVZ Vakprijs. De Hilversumse wil met WhatsUpp het gat dichten dat is geslagen doordat de hulp bij huishouden sinds dit jaar onder de gemeente valt, terwijl de verpleegkundige nog landelijk is geregeld.

Naast Nel Wagner en Helena Schuengel waren er dit jaar nog drie genomineerden voor Het Beste Zorgidee van 2015. Sébert Jacobs (45) uit Rotterdam bedacht een kleurzeep waardoor duidelijk te zien is dat een zorgverlener zojuist zijn of haar handen heeft gewassen. Joost Adams (51) uit Alkmaar ontwikkelde Therapy@Home, een online programma voor wie herstelt na een knieoperatie. En kinderarts Robin van Schaik (34) uit Utrecht merkte dat patiënten vaak niet weten welke arts zij tegenover zich hebben. Wiestaateraanmijnbed.nl is een website waar artsen zichzelf aan het publiek kunnen presenteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding