ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

25 september

Pieter van den Hoogenband in jury Het Beste Zorgidee

Pieter van den Hoogenband treedt toe tot de jury van Het Beste Zorgidee. De jury waar de olympisch zwemkampioen deel van uitmaakt, maakt in november bekend wie dit jaar het beste idee heeft om de zorg beter te maken. Het Beste Zorgidee is de eerste wedstrijd waar consumenten en patiënten zelf worden gevraagd mee te denken over verbeteringen in de zorg.
Naast Van den Hoogenband zitten ook prof. dr. Niek Urbanus (oud bestuursvoorzitter Academische Medisch Centrum), dr. Pieter Hasekamp (directeur-generaal bij het ministerie van Financiën) en mr. Erno Kleijnenberg (scheidend bestuursvoorzitter ONVZ Zorgverzekeraar) in de jury.

“Vooral technische ontwikkelingen bieden oneindig veel mogelijkheden”, zegt Van den Hoogenband. “Bijvoorbeeld apps op smartphones helpen om zelf meer invloed te hebben op je gezondheid, zodat je langer vitaal kunt blijven. Juist in een tijd waar kosten voor de gezondheidszorg door onder andere vergrijzing stijgen, is het belangrijk om mensen met goede ideeën te helpen. Ideeën die geld besparen, maar zeer zeker ook ideeën die de zorg patiëntvriendelijker maken.”

Heel Nederland kan ideeën insturen die de zorg beter kunnen maken. De jury maakt in november bekend welke vijf ideeën door gaan naar de finale, waarna het publiek kan stemmen via deze website. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren.

De wedstrijd wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. De afgelopen jaren werden in totaal duizenden innovatieve ideeën ingestuurd. Het Beste Zorgidee heeft de afgelopen jaren bewezen dat juist mensen die regelmatig zelf met zorg in aanraking komen heel goede ideeën hebben om de zorg te verbeteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding