ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

11 november

Zuinige injectiespuit wint ONVZ Vakprijs

De zuinige injectiespuit heeft de ONVZ Vakprijs 2014 gewonnen. De injectiespuit gaat verspilling van kostbare oogmedicatie tegen. Psychologe Jellie Das uit Drachten stuurde het idee in. De ONVZ Vakprijs is onderdeel van Het Beste Zorgidee. De winnaar van deze zorginnovatiewedstrijd wordt woensdag in Amsterdam bekendgemaakt.


Het idee om niet de medicijnverpakking maar de manier van toedienen te veranderen, getuigt volgens de vakjury van grote vindingrijkheid en betrokkenheid. “Dit idee brengt een denkomslag teweeg in de manier waarop we met voorraden medicijnen omgaan en vooral de verspilling die hierbij aan de orde is”, zo valt te lezen in het juryrapport.

Doordat vloeibare oogmedicatie wordt toegediend in zeer kleine hoeveelheden, zijn normale injectiespuiten al snel te groot. Er gaat dan relatief veel van de kostbare vloeistof verloren doordat die achterblijft in de spuit. De injectiespuit is kleiner en ontworpen om verspilling tegen te gaan. De besparing is aanzienlijk: er kunnen drie tot vier patiënten geholpen worden met de hoeveelheid medicijn die nu nog nodig is voor een patiënt.

Prijsuitreiking
Jellie Das neemt de ONVZ Vakprijs woensdag in ontvangst tijdens de finale van Het Beste Zorgidee. Dan wordt ook bekendgemaakt wie de winnaar is van de zorginnovatiewedstrijd. Uit honderden inzendingen koos een jury vijf finalisten, waarna het publiek zijn stem kon uitbrengen. De bekendmaking van de winnaar van Het Beste Zorgidee vindt woensdag 12 november plaats in het Krant Café in Amsterdam. De uitreiking is vanaf 15.30 uur live te volgen via deze website en wordt gepresenteerd door Elsemieke Havenga. De winnaar van Het Beste Zorgidee krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee uit te voeren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding