ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

7 november

Nog drie dagen om te stemmen op Het Beste Zorgidee 2014

De finale van Het Beste Zorgidee 2014 nadert zijn ontknoping. Het publiek heeft tot en met zondag 9 november om te bepalen wie van de finalisten Het Beste Zorgidee van 2014 heeft. Via deze website kan heel Nederland zijn stem uitbrengen. Op woensdag 12 november wordt de winnaar bekendgemaakt in het Krant Café in Amsterdam.


In voorgaande jaren brachten duizenden Nederlanders hun stem uit op finalisten van de zorginnovatiewedstrijd, een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar. De winnaar van Het Beste Zorgidee krijgt 10.000 euro om zijn of haar idee uit te voeren. Bij de prijsuitreiking op 12 november wordt ook de ONVZ Vakprijs uitgereikt.

De genomineerden
Voor de finale selecteerde de vakjury vijf ideeën uit bijna 550 inzendingen. Opvallend is dat drie van de ideeën gebaseerd zijn op een app. Wijkverpleegkundige Judith van Leeuwen uit Petten bedacht een app die signalen van verkeerd medicijngebruik eerder opvangt. Alexander Grassi uit Amsterdam wil dat probleem ook aanpakken. Hij bedacht een app die medicijnbijsluiters aanvult met beeld en geluid, waardoor de bijsluiters begrijpelijker worden voor laaggeletterden. Huisarts Hilderik Jan van Schaik uit Vlissingen introduceert een app waarmee patiënten op elk moment van de dag met hun huisarts kunnen communiceren. De app vermindert de werkdruk voor huisartsen en de lange wachttijden aan de telefoon.

Hans van Wetten uit Budel bedacht een belevingskussen voor patiënten met dementie. Het kussen maakt bij aanraking een voor de patiënt bekend geluid. Uit onderzoek blijkt dat patiënten met dementie zeer positief reageren op geluiden die ze van vroeger kennen. Huisarts Jurriën Wind bedacht een nieuwe manier van samenwerken die huisartsen meer gebruik laat maken van elkaars expertise. Zo kunnen patiënten vaker onderling worden doorverwezen, wat ziekenhuisbehandelingen onnodig maakt.

Stem nu!

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding