ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

15 oktober

Nog vier dagen om ideeën in te sturen voor Het Beste Zorgidee

Wie wil meedoen met Het Beste Zorgidee heeft nog vier dagen de tijd om zijn of haar idee in te sturen. Op zondag 19 oktober sluit de inschrijving van de zorginnovatiewedstrijd. De jury buigt zich daarna over de vraag welke vijf ideeën het meest bijdragen om de gezondheidszorg goedkoper, efficiënter en patiëntvriendelijker te maken. Het publiek kiest vervolgens de winnaar.

Nederlanders met een briljant zorgidee kunnen zich nog tot en met zondag melden op onze website. Al vele consumenten, zorgverleners en patiënten stuurden hun ideeën in om de zorg beter te maken. Op woensdag 29 oktober presenteert de vakjury een top vijf, waarop het publiek via de website kan stemmen. Op woensdag 12 november wordt het winnende idee bekendgemaakt. De winnaar krijgt een startkapitaal van tienduizend euro om het idee te realiseren.

Uit de inzendingen blijkt dat de zorginnovatiewedstrijd dit jaar vooral in het teken staat van digitale ontwikkelingen, ook wel eHealth genoemd. Bij een groot aantal inzendingen speelt technologie een rol. Er wordt vooral ingespeeld op de vele mogelijkheden van de slimme technologie in smartphones en smartwatches die de zorg beter kunnen maken.

“Het is geweldig om te zien hoeveel ideeën er al zijn ingestuurd die de zorg beter kunnen maken”, stelt Erno Kleijnenberg, initiatiefnemer van Het Beste Zorgidee. “Er zijn vooral veel eHealth-ideeën ingestuurd. ICT heeft andere sectoren de afgelopen jaren klantvriendelijker gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat digitale ontwikkelingen de zorg efficiënter en vooral patiëntvriendelijker kunnen maken.”

Voorwaarden
De jury hanteert bij de beoordeling een aantal criteria. Het zorgidee moet bijdragen aan de kwaliteit, de effectiviteit, de doelmatigheid of de toegankelijkheid van de zorg. Het moet praktisch uitvoerbaar zijn in het Nederlandse zorgveld en binnen nu en een jaar te realiseren zijn. Daarbij moet het effect van het idee meetbaar zijn en mag het idee niet al bestaan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding