ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

2 oktober

Het Beste Zorgidee levert in eerste drie weken al honderden zorgideeën op

Er zijn sinds de opening van Het Beste Zorgidee drie weken geleden al ruim 300 zorgideeën ingestuurd. Niet eerder werden er in de eerste drie weken na de start zo veel ideeën ingestuurd die de zorg beter kunnen maken. Wie een briljant zorgidee heeft, kan dat nog tot en met 19 oktober insturen.

Het heeft er alle schijn van dat de jury van Het Beste Zorgidee het dit jaar drukker gaat krijgen dan ooit. De ideeën die massaal worden ingestuurd moeten de Nederlandse zorg efficiënter, goedkoper en vooral patiëntvriendelijker maken. De inschrijving is nog geen drie weken geopend; insturen kan nog tot en met 19 oktober. De winnaar wordt beloond met een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee uit te voeren.

De inzendingen lopen uiteen van heel eenvoudige tot zeer complexe ideeën. De jury zal bij de beoordeling letten op de kwaliteit, effectiviteit en doelmatigheid. Zo moet het idee praktisch uitvoerbaar zijn in het Nederlandse zorgveld en moet het binnen nu en een jaar te realiseren zijn. Ook moet het effect meetbaar zijn en mag het niet al bestaan. De jury kiest elk jaar de vijf meest innovatieve ideeën, waarna het publiek via de website van Het Beste Zorgidee kan stemmen.

De wedstrijd heeft de afgelopen jaren bewezen dat goede ideeën niet alleen worden bedacht door deskundigen, wetenschappers en politici. Juist mensen die geregeld zelf met zorg in aanraking komen, hebben soms hele goede ideeën. Dat blijkt wel uit de winnende ideeën van afgelopen jaren, die inmiddels in de praktijk worden toegepast. Zoals de thermometerchip die in de verpakking van geneesmiddelen wordt gestopt. Die geeft aan of niet-gebruikte medicijnen die naar de apotheek worden teruggebracht op de juiste manier zijn bewaard. Als dat het geval is, kunnen ze opnieuw worden uitgegeven. Het weggooien van ongebruikte medicijnen kost de samenleving nu naar schatting elk jaar nog zo’n honderd miljoen euro.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding