ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

8 september

Idee: ontmoetingsplaats voor pas bevallen vrouwen

Van een Mamacafé tot het verplaatsen van een prikbord tot een programma voor mensen met angsten. ‘Ik doe overal ideeën op’, zegt Ike van der Schoor. Ze stuurde maar liefst drie ideeën in voor Het Beste Zorgidee van 2011. Haar béste idee? ‘Het mamacafé. Dat voldoet duidelijk aan een behoefte.’

Medio september maakt de jury bekend welke ideeën genomineerd zijn voor Het Beste Zorgidee 2011. Wij lichten er ondertussen een aantal ideeën uit. Zoals dat van Ike van der Schoor.

Wat zijn jouw ideeën om de zorg te verbeteren?
‘Ten eerste is er het Prikkelende Prikbord. Nu hangt het prikbord altijd achter de patiënt,waardoor hij of zij het zelf niet ziet. Waarom geen smaakvol prikbord dat op ooghoogte voor de patiënt wordt gehangen? Verder heb ik het idee om via internet een programma voor mensen met milde angstklachten aan te bieden. Het derde idee is een Mamacafé, voor alle pas bevallen mama’s.’

Er kan maar één winnen. Welk idee moet dat zijn?
‘Het mamacafé. Dat voldoet heel erg in een behoefte. Zowel lichamelijk als geestelijk lopen pas bevallen vrouwen tegen veel zaken aan. Door vrouwen en verschillende deskundigen bij elkaar te brengen kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium opgespoord worden.’

Hoe kom je op deze ideeën?
‘Die doe ik overal op. Ik ben zelf net bevallen, dus daar komt het mamacafé vandaan. Toen mijn vader in het ziekenhuis lag, viel het prikbordprobleem me op. En ik werk als accountmanager in de preventieve geestelijke gezondheidszorg, dus vandaar mijn idee voor mensen met angstklachten.’

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding