ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

15 juli

FD: ONVZ waarschuwt voor te veel nadruk op kosten

In het FD van vrijdag 15 juli uit ONVZ-bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg zijn zorgen over het recent afgesloten zorgakkoord tussen ziekenhuizen, zorgverzekeraars en minister Schippers van Volksgezondheid. Met dit akkoord komt volgens Kleijnenberg de verantwoordelijk voor kostenbeheersing vooral bij zorgverzekeraars te liggen. Door de focus op kosten, kan kwaliteitsverbetering van de zorg erbij inschieten.

In het artikel stelt Kleijnenberg dat verzekeraars gedwongen worden om sterk te kijken naar de prijzen van behandelingen. Daardoor zullen ze niet meer alle behandelingen vergoeden, wat tot een spanning leidt, ‘omdat het betekent dat patiënten behandelingen worden ontzegd.’

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding