ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

27 april

Zorg TV doorbreekt sociaal isolement

John Rietman en mede-inzender Piet Selen hadden Het Beste Zorgidee in 2010 met ‘Zorg TV’. Via de televisie en een softwareprogramma kunnen cliënten in de thuiszorg beeldcontact realiseren met speciaal getrainde vrijwilligers. Rietman, werkzaam in de thuiszorg: ‘Ik zie hoe belangrijk sociaal contact is voor mensen die van onze zorg gebruikmaken.’

Volgens de jury is het idee van John Rietman vernieuwend en goed uitvoerbaar. Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur bij ONVZ Zorgverzekeraar en tevens juryvoorzitter: ‘Het idee van John Rietman sluit aan bij het streven om ouderen zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving te laten wonen, terwijl daardoor voorkomen wordt dat oudere en/of eenzame mensen in een sociaal isolement raken. Hiermee kan men contact leggen met een professional; de verpleegkundige, met vrijwilligers, dan wel met andere ouderen. De realisatie van Zorg TV kan op veel plaatsen in Nederland op relatief eenvoudige wijze plaatsvinden. Daarnaast zijn de kosten van het project beperkt vanwege de mogelijke inzet van vrijwilligers.’

Bekijk de videopresentaties van de vijf genomineerden uit 2010 op het videokanaal van Het Beste Zorgidee.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding