ONVZ Zorgverzekeraar biedt elk jaar opnieuw een platform aan goede, doeltreffende ideeën voor een betere zorg. Het beste idee belonen wij met 10.000 euro.

27 april

Een boodschappentas bij ontslag uit het ziekenhuis

Het meegeven van een boodschappenpakket aan patiënten die net ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Dat is ‘Het Beste Zorgidee 2009’. Renate Rammeloo uit Breskens leverde het idee in. Volgens de jury is het idee uniek in zijn eenvoud. ‘Iedereen kent het probleem en dit is een goede oplossing die ook nog eens goed en snel uitvoerbaar is. Samen met Renate zullen we ernaar streven het idee te realiseren.’

Het winnende idee van Renate Rammeloo was er één uit tweehonderd inzendingen, waaruit de jury er drie koos die in aanmerking kwamen voor de prijs. De tweede genomineerde was de ‘Dit ben ik kaart’. Hanneke Bosman stelde voor een kaart op A4-formaat te maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij bezoeken regelmatig verschillende zorgverleners zoals bijvoorbeeld een oogarts, fysiotherapeut en huisarts. ‘Op de kaart kan de zorgverlener snel lezen wie de persoon is en waar rekening mee gehouden moet worden.’

Welmoed van Boven dong als derde genomineerde mee naar ‘Het Beste Zorgidee’ met een verwenpakket. Na afronding van een zorgbehandeling krijgt de patiënt een pakket mee met producten en samples van bedrijven en een folder van de vriendenstichting van bijvoorbeeld het ziekenhuis. ‘Zodat zij bij thuiskomst hun te nemen stappen eenvoudig kunnen nemen.’

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik hier voor meer informatie.

Sluit deze melding